Veelgestelde vragen

Onderstaand vind je de antwoorden op onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

 

Verzending en levering

Voor de verzending van onze pakketten werken wij samen met Thijse Koeriersdienst. Je ontvangt na verzending altijd een Track & Trace code per e-mail zodat je de status van jouw bestelling kunt volgen (controleer ook je spam).

De bezorging van onze pakketten vindt plaats van maandag t/m vrijdag, op zaterdag en zondag worden er geen bestellingen bezorgd. Wanneer er niemand aanwezig is op het moment van leveren, ontvang je een niet-thuis bericht. Hierna kan een nieuwe leverafspraak gemaakt worden.

Let op; je bestelling wordt verwerkt en verzonden door Grovet B.V.

Zodra jouw bestelling is verwerkt en verzonden ontvang je een e-mail met de details van de verzending en een Track & Trace code voor het volgen van jouw bestelling. Is je bestelling volgens de Track & Trace code bezorgd, maar heeft u niets ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Wij doen er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk te laten bezorgen. De gemiddelde levertijd voor bestellingen naar Nederland is tussen de 1 en 3 werkdagen, de levertijd voor bestellingen naar België bedraagt tussen de 1 en 5 werkdagen. Let op dat je je voer tijdig besteld, zo voorkom jouw paard zonder komt te zitten!

Let op; je bestelling wordt verwerkt en verzonden door Grovet B.V.

Onze verzendtarieven, ongeacht het aantal producten of de grootte van je bestelling, per 1 januari 2024 bedragen:

Nederland: €7,95
België: €14,95

Onze pakketten worden verzonden via Thijse Koeriersdienst.