Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Het doel van Bonpard is om kwetsbare paarden en paarden met ziekten en lichamelijke problemen zo goed mogelijk met dieetvoeders en voerstrategieën te ondersteunen. Bonpard is meer dan een muesli. Bonpard staat voor de totale aanpak van het voeren, inclusief keuze en kwaliteit van ruwvoer en het dagelijkse voerschema.

Wij doen doorlopend onderzoek naar de beste manier om wetenschappelijke en praktische kennis toe te passen in onze voeders. Zo maken wij een optimale voeding voor paarden met uiteenlopende ziekten en aandoeningen en ondersteunen wij dierenartsen en paardenmensen.

Via de dierenarts, met de dierenarts

Bonpard voeders zijn alleen verkrijgbaar via de dierenarts. De dierenarts kan immers de oorzaak van het probleem zo goed mogelijk vaststellen en tot een goede en complete behandeling komen. De dierenarts heeft ook een belangrijke rol bij het voorlichten en ondersteunen van de eigenaar en de verzorger(s) van het paard. Daarvoor levert Bonpard veel informatie en hulpmiddelen, ondermeer via de website, trainingen en lezingen, brochures en meer.

Dr. Anneke Hallebeek, dierenarts/ specialist veterinaire diervoeding is bij Bonpard verantwoordelijk voor de samenstelling van de voeders en voor de technische ondersteuning van dierenartsen. Naast haar werk voor Bonpard, is ze ook actief als onafhankelijk consultant paardenvoeding voor het bedrijf VoedingsadviesPaard. In deze hoedanigheid verzorgt ze lezingen en cursussen voor uiteenlopende doelgroepen, zoals dierenartsen en paardeneigenaren.

“Goede voeding draagt enorm bij aan het welzijn en de gezondheid van paarden. Dit geldt nadrukkelijk bij paarden met lichamelijke problemen. Eigenaren en dierenartsen hebben grote behoefte aan meer kennis en goede producten, waar ik met veel plezier en inzet mijn bijdrage aan lever.”

Historie

Bonpard Veterinair Speciaalvoeder - Foto Anneke HallebeekBonpard is in 2006 (onder de toenmalige naam Sanéqui) opgericht door Dr. Anneke Hallebeek, dierenarts/ specialist veterinaire diervoeding en Jan Hulsen, dierenarts/ master of strategic management. Tijdens haar onderzoek aan de Universiteitskliniek voor Paarden in Utrecht (1996-2002) heeft Anneke recepten ontwikkeld en samengesteld voor paardenpatiënten. De focus lag en ligt op veelvoorkomende aandoeningen bij paarden. Uitgangspunt is dat het voer preventief moet werken en ondersteunt bij herstel van de kwaal.

Verschillende aandoeningen vragen om een verschillende aanpak en na veel onderzoek is per aandoening een eisenlijst ontstaan. De eisenlijst bepaalt waar het totale rantsoen aan moet voldoen en staat aan de basis van de specifieke samenstelling van het Bonpard voer. In 2006 zijn de eerste voeders getest, het voer moet immers niet alleen compleet en gezond zijn, maar natuurlijk ook smakelijk.

In 2007 zijn de eerste Bonpard voeders op de markt gebracht. In de volgende jaren zijn verschillende nieuwe voeders toegevoegd. Met de introductie van Bonpard Non-obesitas is het assortiment compleet: voor zo goed als iedere aandoening of ziekte biedt Bonpard een passend dieet.

In 2017 komen de eerste Bonpard supplementen op de markt. Bonpard Forage Supplement biedt de mogelijkheid ook gezonde paarden een volwaardig rantsoen te geven, zonder krachtvoer. En Bonpard Resistance Supplement is een unieke formulering voor paarden die een extra weerstand-“boost” nodig hebben.

Klik hier om contact op te nemen