Klachten en garantie

Klachten

Heb je een klacht over een product, je bestelling of onze dienstverlening? Neem dan contact op met onze klantenservice door te mailen naar info@bonpard.com. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen contact met je op te nemen. Leidt dit niet tot een oplossing? Dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Bestelling niet compleet/beschadigd

Wij doen er alles aan om jouw bestelling naar volle tevredenheid bij jou af te leveren. Bestellingen die door ons worden verstuurd, worden voor ze verzonden worden aan een uitgebreide kwaliteitscheck onderworpen. Helaas kan het voorkomen dat je andere artikelen heb ontvangen dan besteld, er een product ontbreekt of dat er een bestelling onderweg beschadigd raakt. We willen je vragen zo snel mogelijk na ontvangst contact op te nemen met onze klantenservice door te mailen naar info@bonpard.com, onder vermelding van je ordernummer en foto’s. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen contact met je op te nemen om zo samen tot een passende oplossing te komen.

Garantie

Voor alle producten die je bij ons koopt, geldt wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Daarnaast is op al onze producten een houdbaarheidsdatum te vinden. Dit is de termijn waarbinnen wij de kwaliteit en de houdbaarheid van onze producten kunnen garanderen. Dit betekent niet dat je het product na deze datum niet meer kunt gebruiken,  maar als het voer niet meer fris maar muf of ranzig ruikt is het beter dit niet meer te voeren. Mocht je vragen hebben over de kwaliteit, de garantie of de houdbaarheid van onze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice door te mailen naar info@bonpard.com. We willen je vragen een foto van het etiket, de THT datum en het product mee te sturen. Daarnaast willen we je vragen het product te bewaren, zodat wij indien nodig het product verder kunnen onderzoeken.