Welk type Bonpard voeding is geschikt voor mijn paard?

Categorie: Producten

Bonpard voeders zijn speciale producten voor paarden met een bepaalde aandoening of klachten. Ook wordt Bonpard ingezet bij gezonde paarden die speciale behoeftes hebben zoals drachtige merries en veulens, oudere paarden, paarden op stalrust en sportpaarden. Is je paard gezond en heeft het geen bijzondere voedingsbehoeftes, dan is een speciaalvoer dus niet nodig.

Heeft je paard meerdere keren koliek gehad dan kan dit aanleiding zijn voor je dierenarts om eens naar het rantsoen te kijken en te beoordelen of een speciaalvoer verbetering kan geven. Bonpard Colon en Bonpard Motility zijn hiervoor de aangewezen producten. Dit geldt ook voor paarden die al een aantal keer spierbevangenheid hebben gehad (Bonpard Muscle). Voor paarden met hoefbevangenheid is in eerste instantie een rantsoen van grofstengelig hooi, eventueel met een goed supplement met mineralen en vitaminen een goede start. Is het paard weer redelijk opgeknapt dan kan een speciaalvoer zoals Bonpard Colon geschikt zijn om ervoor te zorgen dat herhaling zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Voor paarden die vermageren is een goed onderzoek naar de oorzaak door de dierenarts belangrijk. Allerlei aandoeningen kunnen ten grondslag liggen aan gewichtsverlies. Voor het weer in conditie komen kan Bonpard Muscle worden gebruikt. Een vetrijk voer met relatief laag gehalte aan zetmeel en suikers geeft veel “veilige” energie.  Voor senioren die vermageren is er Bonpard Senior, dat er niet alleen voor zorgt dat het paard voldoende en goed verteerbare energie krijgt, maar ook de mineralen en vitaminen zijn aangepast aan de  eisen van het ouder wordende paard.

Paarden met overgewicht kun je gezond laten vermageren met Bonpard Non-Obesitas. De dierenarts kan een dieet voor je samenstellen waarmee je je paard op een veilige manier kunt laten afvallen. De hoeveelheid energie is beperkt, maar je paard krijgt alle voedingsstoffen die het nodig heeft.

Voor drachtige merries en veulens tot 1 jaar is Bonpard Mare&Foal. Dit vetrijke voer is echt anders dan de meeste voeders op de markt en zorgt voor een gezond veulen én merrie. Tenslotte kan Bonpard Sondevoeding het herstel bevorderen van ernstig zieke patiënten, patiënten die moeilijk kunnen eten of herstellende zijn van een zware operatie.