Hoe kan ik het voer van Bonpard het best bewaren?

Categorie: Producten

Het is belangrijk dat de voeding van Bonpard droog en koel bewaard wordt, het liefst bij een temperatuur tussen de 5 en 20 graden celcius. De voeding blijft het langst smakelijk wanneer deze in een afsluitbare ton of bak wordt bewaard. Als er rechtstreeks vanuit de zak wordt gevoerd, kunnen de zakken het best na elk gebruik goed afgesloten worden. Zo blijven de smaak en de geur van de voeding het langst behouden. Als de zakken op deze manier worden bewaard, is de voeding een half jaar lang houdbaar. Controleer de verpakking bij ontvangst goed en weiger verpakkingen met beschadigingen en vochtplekken.

Onze tip: bewaar in de stal het voer in een ton met een goed sluitende deksel. Hierdoor blijft het droog en is het onbereikbaar voor muizen en ander ongedierte. Voer moet namelijk altijd goed afgesloten zijn, zodat een losgebroken paard er niet bij kan. Gebruik bijvoorbeeld voertonnen met een schroefdeksel. Het in korte tijd opeten van hele grote hoeveelheden snel verteerbaar voer kan immers leiden tot ernstige verstoringen in de darmen, dunne mest en hoefbevangenheid.

Een zak Bonpard bevat circa 50 liter voer. Maak de voerton helemaal leeg en schoon, voordat je de volgende zak erin doet. Zo voorkom je dat restjes oud voer bederf van het verse voer veroorzaken.