Advies verminderde weerstand

Advies verminderde weerstand2018-10-11T09:39:49+01:00

Mijn paard heeft een betere weerstand nodig

Krijgen paarden langdurig net te weinig mineralen en vitaminen dan kan dit een negatief effect hebben op de weerstand. Vermindering van de weerstand kan lange tijd onzichtbaar zijn. Soms is de vacht dof of verhaart het paard erg langzaam. Of het paard heeft eerder last van andere huidklachten. Denk aan mok. Mogelijk dat een reactie op voerallergenen of andere allergenen (omgeving of insecten) verergert waardoor bultjes in de huid (“haverbultjes” of urticaria) ontstaan. Onvoldoende essentiële voedingsstoffen beïnvloeden ook de huidgezondheid of -genezing.  Hierdoor kunnen klachten van bijvoorbeeld staart- en manneneczeem verergeren.

Aanpak van dit probleem

Bij onbegrepen klachten is het goed de dierenarts in te schakelen en uitgebreid onderzoek te laten doen naar de oorzaak. Een rantsoencontrole hoort daar ook bij. Om de weerstand te verbeteren speelt voeding een belangrijke rol. De darmflora staat in direct contact met het immuunsysteem. Vanwege de enorm grote blinde- en dikke darm met een zeer uitgebreide microflora is het van groot belang om deze darmflora zo gezond mogelijk te houden. Onderzoek leert verder dat sommige betaglucanen (uit gistcelwanden: Macrogard) de immuniteit kan beïnvloeden en optimaliseren. Dan zijn er nog bepaalde voedingsstoffen zoals zink, selenium, vitamine E en vitamine A die een grote rol spelen in de weerstand. Tenslotte zijn sommige vetzuren (DHA) voorlopers van  ontstekingsremmende factoren.

Bonpard COLON is speciaal ontwikkeld ter compensatie van chronische spijsverteringsstoornissen in de dikke darm, zoals voor paarden met een minder gezonde darmflora. Veel vezelrijke grondstoffen plus levende gistcellen (probioticum) stimuleren de groei van de “goede” bacteriën.

Meer informatie over Bonpard Colon

Bonpard RESISTANCE supplement speciaal ontwikkeld voor paarden om de weerstand te verbeteren. Een uitgelezen samenstelling van grondstoffen, zoals extra zink, selenium, koper en vitamine E, Macrogard en DHA Gold, levert samen met Bonpard COLON de ideale combinatie.

Meer informatie over Bonpard Resistance supplement