Mijn paard heeft PPID

Bloedonderzoek wijst uit of uw paard PPID heeft. De meeste paarden met PPID zijn al wat ouder, maar het komt ook bij jonge paarden voor. De behandeling met medicijnen kan een grote verbetering geven. Als het een ouder paard is, kan de vermagering blijvend zijn als gevolg van gebitsproblemen. Insulineresistentie is een gevolg van PPID die ook volledig door de behandeling kan verdwijnen. Bloedonderzoek is nodig om dit echt te weten. Dit alles heeft gevolgen voor de aanpak van het rantsoen.

Aanpak van dit probleem

Betreft het een ouder paard met gebitsproblemen en vermagering, dan is een voer nodig met een laag zetmeel en suikergehalte, met voldoende vezels, dat goed verteerbaar is. Is het paard niet oud maar wel vermagert, dan is een vetrijk voer nodig, samen met een goede kwaliteit ruwvoer. Bij insulineresistentie is het belangrijk dat de zetmeel en suikeropname per maaltijd laag is. Om insulinepieken te voorkomen (die hoefbevangenheid kunnen geven) is het beter het voer in meerdere kleine porties te verdelen.

Bonpard MUSCLE is speciaal ontwikkeld voor nutritioneel herstel. Het is door de specifieke eigenschappen ook zeer geschikt voor te magere paarden, paarden met maagzweren, een slecht functionerende dunne darm of PPID (de ziekte van Cushing).

Meer informatie over Bonpard MUSCLE

Bonpard SENIOR is speciaal ontwikkeld ter compensatie van chronische insufficiënte van de dunne darm. Het is zeer geschikt voor het oudere vermagerende paard. Door de selectie van ingrediënten en de complete samenstelling levert dit het ideale dieet voor paarden die minder goed kunnen kauwen.

Meer informatie over Bonpard SENIOR