Bewaren en opslaan Bonpard?

Belangrijk is dat de voeders droog en koel bewaard worden, het liefst bij een temperatuur tussen 5 en 20 graden Celsius. De voeders blijven het langst smakelijk als deze bovendien in een afsluitbare ton of bak worden bewaard. Als er rechtstreeks vanuit de zak wordt gevoerd, kunnen de zakken het beste na elk gebruik goed worden gesloten. Zo blijven smaak en geur het beste behouden. Als de zakken op deze manier bewaard worden zijn zij een half jaar lang houdbaar. Controleer de verpakking bij ontvangst en weiger verpakkingen met beschadigingen en vochtplekken.

Onze tip: bewaar in de stal het voer in een ton met een goed sluitend deksel. Hierdoor blijft het droog en is het onbereikbaar voor muizen en ander ongedierte. Voer moet namelijk altijd goed afgesloten zijn, zodat een losgebroken paard er niet bij kan. Gebruik bijvoorbeeld voertonnen met een schroefdeksel. Het in korte tijd opeten van hele grote hoeveelheden snel verteerbaar voer kan immers leiden tot ernstige verstoringen in de darmen, dunne mest en hoefbevangenheid.

Een zak Bonpard bevat circa 50 liter voer. Maak de voerton helemaal leeg en schoon, voordat je de volgende zak erin doet. Zo voorkom je dat restjes oud voer bederf van het verse voer veroorzaken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *