Dierenartsen positief over Bonpard supplementen

Dierenartsen positief over Bonpard supplementen

De supplementen Bonpard Forage en Bonpard Resistance zijn sinds begin 2017 bij de dierenarts te verkrijgen. Eind oktober is een klein onderzoekje gestart om ervaringen te horen van gebruikers, zowel dierenartsen als paardeneigenaren. Omdat het enige tijd duurt voordat de verkoop naar de paardeneigenaar op gang komt (de dierenarts moet eerst zelf bekend raken met deze producten) en omdat het enige tijd duurt voordat effecten zichtbaar zijn, kan nog geen echte effectiviteitsstudie gedaan worden. De enquête is opgezet en uitgevoerd door Myrna van Laarhoven (Student HAS den Bosch).

Het blijkt dat dierenartsen goed bekend zijn met de Bonpard producten en daarom ook  graag deze nieuwe supplementen wilden gaan gebruiken. Ruim 60 praktijken zijn hiermee gestart en vooral sinds eind oktober afgelopen jaar zien we een toename in de verkoop van met name Bonpard Forage. Omdat het gebruik van Bonpard Forage meestal gezonde paarden betreft bijzonder, want dit betekent dat de dierenarts oog heeft voor de preventieve werking van voeding op de gezondheid van het paard. Het brokje wordt goed door paarden geaccepteerd en de eigenaren zijn zeer tevreden over de toedieningswijze en dosering. Slechts 100 gram voor een paard van 500 kg, betekent een handje per dag. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld paardenkoeken. De dosering is hoger (tot meer dan 300 g per dag), de smakelijkheid is niet altijd naar de zin van het paard en de koeken zijn niet altijd makkelijk breekbaar.

Bonpard Resistance is een supplement dat beter herkenbaar is voor het werkgebied van de dierenarts. Paarden met een verminderde weerstand komen regelmatig voor. Zeker via internetshops is een redelijk arsenaal aan producten te koop hiervoor, maar een goede onderbouwing voor de werkzaamheid ontbreekt. Bonpard Resistance wordt voorgeschreven voor paarden met staart- en maneneczeem, verminderde weerstand door stress of ziekten of mok. Ook al is de smakelijkheid in vergelijking met Bonpard Forage minder, de opname was toch bij de ruime meerderheid goed, zeker na een geleidelijke gewenningsperiode. De conclusie is dat dit supplement een gerichte toepassing heeft, maar wel extra begeleiding vergt en een goede uitleg over het gebruik.

Dierenartsen staan zeer positief tegenover het gebruik van Bonpard supplementen. Bonpard Forage is een waardevolle aanvulling van het Bonpard assortiment om zo ook voor gezonde paarden die geen of weinig krachtvoer krijgen een goed product te kunnen aanbieden. Daarnaast ziet men positieve effecten van het gebruik van het Bonpard Resistance supplement bij paarden met een verminderde weerstand.

Verder bleek dat een ruime meerderheid van de paardeneigenaren graag voeradvies voor hun paard willen van de dierenarts. Met de duidelijke informatie over de toepassingen van de Bonpard producten en de kennis die de dierenarts nog extra kan opdoen tijdens de nascholingscursus Voedingsconsulent Paard, is het voor elke dierenarts mogelijk aan deze wens invulling te geven.

2018-03-16T11:32:15+00:00

Leave A Comment