Mijn paard heeft verstoppingskoliek of te harde, droge mest

Stroomt het voer langzaam door de darmen, dan kan dit leiden tot het indrogen van de voermassa. Het paard kan koliek krijgen als gevolg van een darmverstopping of last hebben van te droge mest. Soms heeft het paard last van veel winderigheid tijdens het rijden. Oorzaken van een vertraagde darmpassage zijn bijvoorbeeld: veel stilstaan, weinig drinken, veel langzaam verteerbare vezels eten, te weinig vezels eten en luchtzuigen. Bespreek met de dierenarts het rantsoen en probeer samen de oorzaak te achterhalen.

Aanpak van dit probleem

Het paard meer laten lopen en niet teveel vers stro geven kan een verstopping voorkomen. Om de doorstroming te bevorderen is fijn en zacht ruwvoer (of gras) beter dan heel grof en hard ruwvoer. Extra vezels voor een betere darmwerking stimuleren de voerafbraak en de darmperistaltiek. Vezels houden ook vocht vast, waardoor de voermassa niet te snel indroogt en vastloopt. Een hoge mate van verteerbaarheid voorkomt ook een verstopping.

Onze oplossing

Bonpard MOTILITY is speciaal ontwikkeld ter compensatie van chronische insufficiëntie van de dunne darm, zoals voor paarden met minder goede darmbewegingen. De grondstoffen zijn goed verteerbaar. De vezels stimuleren de darmbewegingen en hebben een hoog waterbindend vermogen. Uiteraard bevat het voer alle noodzakelijke nutriënten, zoals eiwitten, mineralen en vitaminen, die het paard nodig heeft.

Meer informatie over Bonpard Motility