Mijn paard is te mager

Als de ribben van het paard duidelijk zichtbaar zijn is het paard te mager. Dit zie je ook aan de ruggengraat, de broekspieren en de hals. Vermagering kan komen doordat het paard langere tijd te weinig eten krijgt, maar vaak is er een onderliggende ziekte of verteringsprobleem aan de hand.

Aanpak van dit probleem

Het verbeteren van de conditie van een te mager paard is noodzakelijk. Laat het paard eerst door een dierenarts onderzoeken. Deze kan eventuele ziektes of andere problemen behandelen. Ook kan de dierenarts samen met jou bepalen wat het ideale (gewenste) gewicht van je paard is en een dieet samenstellen om dit gewicht te bereiken. Naast een goede kwaliteit ruwvoer bevat zo’n dieet een krachtvoer dat op een gezonde manier extra energie geeft. Bonpard Muscle is zo’n voer. Bonpard Muscle heeft een hoog vetgehalte en een laag gehalte aan zetmeel en suikers. Paarden verteren vetten doorgaans bijzonder goed en het risico op koliek en hoefbevangenheid door te veel vet is véél lager dan door te veel zetmeel en suiker. In de meeste voeders zit veel suiker en zetmeel.

Indien afwijkingen in het gebit de oorzaak zijn van de vermagering (veroudering), dan is Bonpard Senior de juiste keuze.

Bonpard MUSCLE is speciaal ontwikkeld voor nutritioneel herstel zoals bij vermagering. Het is een vetrijke muesli met een beperkt aandeel zetmeel en suikers. Het eiwit is van een goede kwaliteit.

Meer informatie over Bonpard MUSCLE

Bonpard SENIOR is speciaal ontwikkeld voor het oudere vermagerende paard. Door de selectie van ingrediënten en de complete samenstelling levert dit het ideale dieet voor paarden die minder goed kunnen kauwen.

Meer informatie over Bonpard SENIOR