Mijn paard is te dik

Heeft het paard een vetlaagje op de ribben, is de nek te dik en wordt het achteraanzicht hartvormig, dan heeft het paard overgewicht. Overtollig vet onder de huid en in de buik is niet goed voor de gezondheid. Om het paard gezond te laten vermageren is een duidelijk voerbeleid nodig zonder dat het paard andere gezondheidsproblemen gaat krijgen. Minder eten geven en meer bewegen zorgt ervoor dat de vetreserves verbruikt worden en het paard weer op zijn gewenste gewicht komt.

Aanpak van dit probleem

Het simpel weghalen van hooi en krachtvoer geeft niet het beste resultaat. Een verkeerd rantsoen leidt tot verteringsklachten, stalondeugden en weerstandsvermindering. Uw dierenarts kan een vermageringsdieet op-maat samenstellen, zodat uw paard op gezonde wijze vermagert. Een goed vermageringsdieet levert een lage hoeveelheid energie, maar wel voldoende eiwitten en noodzakelijke voedingsstoffen. Daarnaast mag het paard niet te weinig vezels krijgen. Bonpard Non-obesitas geeft samen met grofstengelig ruwvoer een rantsoen dat hier volledig aan voldoet.

Onze oplossing voor dit probleem

Bonpard Non-obesitas is speciaal ontwikkeld om te dikke paarden gezond te laten vermageren. Het is een vezelrijk voer met een hoog aandeel eiwitten, mineralen en vitaminen en een zeer laag aandeel zetmeel en suikers.

Meer informatie over Bonpard NON-OBESITAS