Mijn paard heeft stalrust

Stalrust als gevolg van een blessure is een plotselinge verandering voor het paard. Het paard krijgt geen beweging meer. De energiebehoefte is minder dan voorheen. Blijf je het gangbare rantsoen voeren, dan is de kans groot dat het paard te dik gaat worden. Om verveling tegen te gaan wil je niet dat het paard te weinig voer krijgt. Tenslotte zijn plotselinge voerveranderingen juist de aanleiding voor het verkrijgen van verteringsklachten. Is de verwachting dat de stalrust periode minder dan 2-3 weken duurt, blijf dan het krachtvoer geven, alleen in een lagere dosering (ongeveer 50%). Geef ruim ruwvoer verdeeld over de dag. Duurt de blessure langere tijd, verwijder dan het krachtvoer. Deze vorm van extra energie heeft het paard niet nodig. Met volop ruwvoer krijgt hij genoeg energie. Controleer wel regelmatig de conditie en pas de ruwvoer hoeveelheid aan als hij te mager of te dik wordt.

Aanpak van dit probleem

Bij een lage dosering krachtvoer of helemaal geen krachtvoer krijgt het paard onvoldoende essentiële voedingsstoffen. Mineralen en vitaminen zijn belangrijk voor het herstel. Is het paard te mager geef dan een vetrijk krachtvoer met weinig zetmeel en suikers. Dit voorkomt teveel temperament en daardoor mogelijk vertraging van het herstel.

Bonpard MUSCLE is speciaal ontwikkeld voor nutritioneel herstel. Het is een vetrijke muesli met weinig zetmeel en suikers. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen die het paard nodig heeft.

Meer informatie over Bonpard MUSCLE

Bonpard FORAGE SUPPLEMENT is een aanvulling met noodzakelijke mineralen en vitaminen die ontbreken in het ruwvoer. Het bevat goed opneembare voedingsstoffen en is als klein brokje eenvoudig te voeren.

Meer informatie over Bonpard FORAGE SUPPLEMENT