Mijn paard schuurt

Schuren of jeuk kan hele verschillende oorzaken hebben. Gewoon last van vliegen, dazen of muggen, andere huidparasieten of een allergische reactie. De dierenarts kan onderzoek doen bij huidafwijkingen en advies geven voor een behandeling. Helaas is niet altijd een duidelijk oorzaak aan te wijzen.

Een lage weerstand kan bijdragen aan het verergeren van de klachten of het terugkeren van he probleem, bijvoorbeeld bij huidmijten of -schimmels. Onvoldoende opname van essentiële voedingsstoffen kan negatief werken op de huid en genezing van schuurwondjes vertragen.

Aanpak van dit probleem

Allereerst moet zo goed mogelijk uitgezocht worden wat de oorzaak is van de klachten. Zo kan een gerichte behandeling worden ingezet. En maatregelen worden genomen om zo min mogelijk herhaling te krijgen of het paard minder in aanraking te brengen met de oorzaak van het probleem.

Een rantsoencontrole wijst uit of het paard optimale voeding krijgt voor een goede weerstand en gezonde huid.

Een gezonde darmflora en extra voedingsstoffen kan de weerstand ondersteunen door de regulatie van  immuungerelateerde reacties gunstig te beïnvloeden.

Bonpard COLON is speciaal ontwikkeld ter compensatie van chronische spijsverteringsstoornissen van de dikke darm en helpt om de darmflora van paarden te verbeteren. Het bevat grondstoffen met een variatie aan vezels. Het vezelgehalte is hoog en het aandeel zetmeel en suikers is laag. Het bevat veel nutriënten die bijdragen aan een gezonde huid en hoorn (hoef), zoals biotine en zink.

Meer informatie over Bonpard Colon

Bonpard RESISTANCE SUPPLEMENT bevat extra voedingsstoffen ter ondersteuning van de weerstand. Speciale beta-glucanen hebben invloed op de immuunreacties en door toevoeging van omega-3-vetzuren verbetert de balans met omega-6-vetzuren.

Meer informatie over Bonpard RESISTANCE SUPPLEMENT