Mijn paard heeft teveel temperament

Een paard met veel temperament is voor sportdoeleinden vaak goed te gebruiken. Maar als het paard “te heet” wordt kan dit de prestaties ook in de weg zitten. Paarden met veel spanning en stress kunnen ook gevoelig zijn voor spierbevangenheid. Sportpaarden hebben energie nodig om beter, sneller en sterker te worden door training. Met krachtvoer krijgt het paard een deel van de energie in de vorm van zetmeel&suikers. Snel en goed verteerbare koolhydraten. Het temperament kan versterken als paarden veel krachtvoer met zetmeel en suikers krijgen.

Aanpak van dit probleem

Het aandeel zetmeel en suikers in het rantsoen verminderen geeft ook minder energie aan het paard. Door een vetrijk voer te geven zorg je dat het paard voldoende energie krijgt om prestaties te leveren, zonder dat het “te heet” wordt. Uiteraard heeft het paard naast energie ook voldoende eiwitten, mineralen en vitaminen nodig. Vandaar dat het verminderen van krachtvoer en toevoegen van enkel plantaardige olie niet leidt toe het optimale rantsoen.

Een vezelrijk rantsoen kan ook voldoende energie leveren. Veel ruwvoer is voor veel paarden voldoende om in een goede conditie te blijven. Ook sportprestaties zijn dan mogelijk, mits het ruwvoer van voldoende goede kwaliteit is en het rantsoen aangevuld wordt met de juiste mineralen en vitaminen. Zo ontstaat ook een rantsoen met een beperkte hoeveelheid zetmeel en suiker.

Bonpard MUSCLE is speciaal ontwikkeld voor nutritioneel herstel. Het is een vetrijke muesli met beperkte gehalten aan zetmeel&suiker. Het aandeel vitamine E en selenium is hoog. Voor sportpaarden met teveel temperament een goede keuze.

Meer informatie over Bonpard MUSCLE

Bonpard FORAGE SUPPLEMENT is speciaal ontwikkeld om het rantsoen compleet te maken als paarden alleen ruwvoer krijgen. Voor paarden die met enkel ruwvoer in goede conditie blijven is dit de juiste aanvulling.

Meer informatie over Bonpard FORAGE SUPPLEMENT