Mijn paard heeft last van maagzweren

De definitieve diagnose maagzweren stelt de dierenarts middels een scopie van de maag. Als gevolg van de maagzweren heeft het paard mogelijk langere tijd minder goed gegeten en is vermagert. Of de vacht is minder glanzend dan voorheen. Misschien heeft het paard last met aansingelen of is het minder werkwillig. Zeer vage klachten die soms niet onderkend worden. Waardoor de maagzweren lang aanwezig kunnen zijn. De oorzaak van maagzweren ligt in de combinatie van rantsoensamenstelling, voerschema en mate van stress. In de maag gaat de productie van maagzuur 24 uur per dag door. Maagzuur is nodig voor een goede voorvertering van het voer. Zonder voer in de maag en onder invloed van stresshormonen kan het maagzuur eerder het maagslijmvlies aantasten.

Aanpak van dit probleem

Bij maagzweren is behandeling met medicijnen meestal noodzakelijk. Verder kan met aangepaste voersamenstelling en een goed voerschema herhaling voorkomen worden. Denk er ook aan om de stressfactor te achterhalen en zoveel mogelijk te vermijden. Een krachtvoer met zetmeel en suikers vergroot de kans op maagzweren. Een vetrijk voer geeft bescherming van de maagwand. Veel vezels in het rantsoen zorgen ervoor dat het paard veel kauwt en speeksel produceert. Speeksel buffert het maagzuur en werkt preventief. Het is belangrijk om het paard zoveel mogelijk ruwvoer verspreid over de dag te geven.

Bonpard MUSCLE is ontwikkeld voor nutritioneel herstel. Bonpard MUSCLE is een vetrijk voer met een laag aandeel zetmeel en suikers. Het bevat hoge gehalten aan belangrijke mineralen en vitaminen voor sportpaarden (vitamine E). Bij vermagering door maagzweren is Bonpard MUSCLE een veilig voer om het paard weer op conditie te krijgen.

Meer informatie over Bonpard Muscle

Bonpard Colon is een vezelrijk voer met weinig zetmeel en suikers. De ingrediënten zijn geselecteerd om de darmflora te verbeteren. De opname aan essentiële voedingsstoffen is voldoende voor paarden die licht tot matig zwaar werk verrichten.

Meer informatie over Bonpard Colon