Mijn paard heeft last van kribbebijten en luchtzuigen

Luchtzuigen kan leiden tot koliek. De reden voor een paard om te beginnen met luchtzuigen en kribbebijten is veelal stress en gebrek aan ruwvoer. Paarden hebben behoefte om te kauwen. Tijdens het kauwen komt speeksel vrij. Speeksel is nodig om de een deel van de maag te beschermen tegen het maagzuur. Maagzweren en kribbebijten en luchtzuigen gaat vaak samen. Veel paarden die luchtzuigen krijgen verteringsklachten. Koliek door een verandering in de darmwerking of darmflora.Laat het paard nakijken door de dierenarts. Misschien kan met aanpassing van de hoeveelheid ruwvoer, een aangepaste voersamenstelling en de frequentie van voeren de klachten  verminderen.

Aanpak van dit probleem

Luchtzuigen en kribbebijten is als gedrag vaak niet meer te veranderen. Door het te beletten kan het paard nog meer stress ondervinden. Wel kan met een aangepast rantsoen geprobeerd worden om verteringsklachten te voorkomen. Goed onderzoek is nodig om te beoordelen of het paard een verstoring heeft van de doorstroming door de darmen of van de samenstelling van de darmflora of misschien van beide. De aanpassing in het rantsoen is gericht om de darmbewegingen te stimuleren en een verstopping te voorkomen en om de “goede” darmbacteriën in aantal toe te laten nemen. Controleer ook of het paard maagzweren heeft, dit komt vaak samen met luchtzuigen voor.

Bonpard COLON is speciaal ontwikkeld ter compensatie van chronische spijsverteringsstoornissen van de dikke darm. Bonpard COLON helpt om de darmflora van paarden te verbeteren. Het bevat grondstoffen met een variatie aan vezels. Het vezelgehalte is hoog en het aandeel zetmeel en suikers is laag. Het bevat veel nutriënten die bijdragen aan een gezonde huid en hoorn (hoef), zoals biotine en zink.

Meer informatie over Bonpard Colon

Bonpard MOTILITY is speciaal ontwikkeld om de darmpassage van het voer te verbeteren en een verstopping te voorkomen. Deze muesli bevat een selectie van verschillende typen vezels, goed verteerbare ingrediënten en alle noodzakelijke voedingsstoffen. Je voert Bonpard MOTILITY samen met zacht en fijn hooi.

Meer informatie over Bonpard MOTILITY