Mijn paard heeft hoefbevangenheid

Een paard met acute hoefbevangenheid heeft veel pijn en loopt “op eieren”. Zijn alleen de voorhoeven aangedaan, dan staat het paard naar achteren geleund. De ernst van de ontsteking en de gevolgen in de hoef varieert van mild tot onherstelbaar. Heeft het paard chronische hoefbevangenheid, dan is de schade deels hersteld, maar is het paard vatbaar voor herhaling. Omdat zowel obesitas als een verstoring van de darmflora aanleiding zijn om hoefbevangenheid te ontwikkelen is een verbetering van de conditie en het onderhouden van een gezonde darmflora essentieel in de preventie van herhaling.

Aanpak van dit probleem

Acute hoefbevangenheid heeft behandeling van de dierenarts nodig. Om herhaling te voorkomen moet het paard daarna op een vermageringsdieet gezet worden als dat nodig is (BCS) of kan een rantsoen die de darmflora ondersteunt nodig zijn. Is het te dikke paard terug om zijn normale gewicht, dan is het ook goed het rantsoen te vervolgen met ondersteuning van een gezonde darmflora. De “goede” bacteriën vermeerderen bij een rantsoen met veel vezels en weinig zetmeel en suikers. Pre- en probiotica helpen om de bacteriën weer in een goede balans te krijgen.

Bonpard COLON is speciaal ontwikkeld ter compensatie van chronische spijsverteringsstoornissen in de dikke darm. Bonpard COLON helpt om de darmflora van paarden te verbeteren. Het bevat grondstoffen met een variatie aan vezels. Het vezelgehalte is hoog en het aandeel zetmeel en suikers is laag. De toegevoegde  nutriënten dragen bij aan een gezonde huid en hoorn (hoef), zoals (extra veel!) biotine en zink.

Meer informatie over Bonpard Colon

Bonpard NON-OBESITAS is onderdeel van een gezond vermageringsrantsoen. Met de combinatie van beperkt grofstengelig hooi plus vezelrijk Bonpard Non-obesitas zal het paard vet verbranden, zonder tekorten te krijgen aan eiwitten of essentiële voedingsstoffen.

Meer informatie over Bonpard Non-obesitas