Mijn paard heeft afwijkende mest of gaskoliek

Koliek kent vele oorzaken. Het kan een gevolg zijn van een veranderingen in de samenstelling van de darmflora. Door kauwproblemen, veranderingen van voer, bedorven ruwvoer of teveel krachtvoer, maar ook door minder verteringscapaciteit van de dunne of dikke darm. De gevolgen variëren van milde tot ernstige gaskoliek (eventueel met verdraaiing van de darmen) of slecht verteerde mest, te dunne mest of mestwateren. Komen deze klachten je bekend voor, dan is een goede analyse samen met je dierenarts noodzakelijk om de juiste maatregelen te kunnen nemen.

Aanpak van dit probleem

Het resultaat van de analyse zal bepalend zijn voor het plan van aanpak. Meestal komt het neer op een behandeling van het paard en een verandering van het rantsoen. Een verandering in het voerschema of de kwaliteit van ruwvoer kan al voldoende verbetering geven. Het herstel van de darmflora heeft enige tijd nodig en kan wel wat ondersteuning gebruiken. Deze ondersteuning bestaat uit maatregelen die ervoor zorgen dat de goede bacteriën in aantal toenemen. Veel rustig afbreekbare vezels uit grofstengelig ruwvoer, weinig zetmeel en suikers en extra pre- en probiotica helpen de darmflora er weer bovenop.

Onze oplossing

Bonpard COLON is speciaal ontwikkeld voor paarden ter compensatie van chronische spijsverteringsstoornissen van de dikke darm, zoals paarden met een minder gezonde darmflora. Veel vezelrijke grondstoffen plus levende gistcellen (probioticum) stimuleren de groei van de “goede” bacteriën.  Daarnaast bevat het voer alle essentiële voedingsstoffen die het paard nodig heeft. Plus extra! Een verstoring in de darmflora heef mogelijk een negatief effect op de productie van vitamine B-complex en vitamine K. Deze zijn in voldoende mate toegevoegd aan Bonpard COLON.

Meer informatie over Bonpard Colon