Advies fermentatiestoornis in de dikke darm

Advies fermentatiestoornis in de dikke darm2018-10-11T09:00:04+01:00

Mijn paard heeft afwijkende mest of gaskoliek

Veranderingen in de samenstelling van de darmflora kan vele oorzaken hebben. Zowel binnen als buiten het paard. Bijvoorbeeld kauwproblemen, veranderingen van voer, bedorven ruwvoer of teveel krachtvoer, maar ook minder verteringscapaciteit van de dunne of dikke darm. De gevolgen variëren van milde tot ernstige gaskoliek (eventueel met verdraaiing van de darmen) of slecht verteerde mest, te dunne mest of mestwateren. Komen deze klachten geregeld voor, dan is een goede analyse samen met je dierenarts noodzakelijk om de juiste maatregelen te kunnen nemen.

Aanpak van dit probleem

Het resultaat van de analyse zal bepalend zijn voor het plan van aanpak: Een behandeling van het paard of een verandering van het rantsoen. Bijna altijd zal ook het rantsoen aangepast moeten worden, al is dit soms maar tijdelijk nodig. Een verandering in rantsoenopbouw of kwaliteit van ruwvoer geeft soms voldoende verbetering. Maar het herstel van de darmflora heeft enige tijd nodig en kan wel wat ondersteuning gebruiken. Deze ondersteuning bestaat uit maatregelen die ervoor zorgen dat de goede bacteriën in aantal toenemen. Veel rustig afbreekbare vezels uit grofstengelig ruwvoer, weinig zetmeel en suikers en extra pre- en probiotica helpen de darmflora er weer bovenop.

Onze oplossing

Bonpard COLON is speciaal ontwikkeld voor paarden ter compensatie van chronische spijsverteringsstoornissen van de dikke darm, als paarden met een minder gezonde darmflora. Veel vezelrijke grondstoffen plus levende gistcellen (probioticum) stimuleren de groei van de “goede” bacteriën.  Daarnaast bevat het voer alle essentiële voedingsstoffen die het paard nodig heeft. Plus extra! Een verstoring in de darmflora heef mogelijk een negatief effect op de productie van vitamine B-complex en vitamine K. Deze zijn in voldoende mate toegevoegd aan Bonpard COLON.

Meer informatie over Bonpard Colon