Advies luchtzuigen

Advies luchtzuigen2018-10-11T09:04:39+00:00

Mijn paard heeft last van kribbebijten en luchtzuigen

De reden voor een paard om te beginnen met kribbebijten is veelal stress en gebrek aan ruwvoer. Paarden hebben een kauwbehoefte. Met het kauwen komt speeksel vrij. Speeksel is nodig om de een deel van de maag te beschermen tegen het maagzuur dat continu gevormd wordt. Maagzweren en kribbebijten/luchtzuigen komt vaak samen voor. Laat het paard nakijken door de dierenarts en bespreek het rantsoen. Misschien kan met aanpassing van de hoeveelheid ruwvoer en de frequentie van voeren de klachten nog verminderen. Helaas is het vaak zo dat dit gedrag moeilijk is te veranderen. Veel paarden met deze klachten krijgen verteringsstoornissen. Koliek door een verandering in de darmwerking of darmflora.

Aanpak van dit probleem

Kribbebijten en luchtzuigen is vaak niet meer te veranderen. Wel kan het rantsoen aangepast worden om verteringsklachten te voorkomen. Goed onderzoek is nodig om te beoordelen of het paard een verstoring heeft van de doorstroming van de darmen of van samenstelling van de darmflora of misschien beide. De aanpassing in het rantsoen is gericht om de darmbewegingen te stimuleren en een verstopping te voorkomen en om de “goede” darmbacterien in aantal toe te laten nemen. Heeft het paard maagzweren, kijk dan bij het voeradvies voor maagzweren.

Bonpard COLON is speciaal ontwikkeld ter compensatie van chronische spijsverteringsstoornissen van de dikke darm. Bonpard COLON helpt om de darmflora van paarden te verbeteren. Het bevat grondstoffen met een variatie aan vezels. Het vezelgehalte is hoog en het aandeel zetmeel en suikers is laag. Het bevat veel nutriënten die bijdragen aan een gezonde huid en hoorn (hoef), zoals biotine en zink.

Meer informatie over Bonpard Colon

Bonpard MOTILITY is speciaal ontwikkeld om de darmpassage van het voer te verbeteren en een verstopping te voorkomen. Deze muesli bevat een selectie van verschillende typen vezels, goed verteerbare ingrediënten en alle noodzakelijke voedingsstoffen. Je voert Bonpard MOTILITY samen met zacht en fijn hooi.

Meer informatie over Bonpard MOTILITY